logo Karakterwijn een (h)eerlijke streekwijn!
KarakterwijnKarakterwijnKarakterwijnKarakterwijnKarakterwijn

Wijnkelders

Karakterwijn. heeft de beschikking over een drietal goed geoutilleerde wijnkelders, die ook elk een afzonderlijke functie hebben.

Wijnproefkelder
Deze kelder is ingericht als wijnproeflokaal waar naast fantastische proeverijen ook andere wijnwensen verzorgd worden. Er kunnen maximaal 18 deelnemers deelnemen aan een wijnproeverij of wijnfeest. De kelder is ingericht als Toscaanse wijnkelder, waarbij ook oog is voor details die de Italiaanse sfeer ook oproepen. Uiteraard kan gebruik gemaakt worden van hedendaagse audiovisuele hulpmiddelen, zodat er maximaal informatie wordt verstrekt over de te proeven wijnen. In deze kelder is tevens nog plaats voor ca. 3.000 flessen.

Wijnproductiekelder
In deze kelder staan meestal van twee jaargangen de rode wijnen, die geproduceerd zijn van de Regent- en Rebergerdruif. Enerzijds staan er een zestal roestvrijstalen tanks (jonge wijn) en anderzijds een aantal barriques (drie tot vier verschillende soorten eikenhout), waarin de rijping op het hout plaatsvindt.

Bewaarwijnkelder
Deze geconditioneerde kelder (12-13°C ) is speciaal voor het opleggen van Italiaanse kwaliteitswijnen, waarbij het rijpingsproces van de wijnen zich zeer langzaam dient te voltrekken. Uit de streken Piemonte (Barolo en Barbaresco), Veneto (Amarone), Toscane (Brunello, Vino Nobile de Montepulciano en Chianti Classico) en uit Baslicata (Aglianico del Vulture) liggen In deze kelder te rijpen (plaats voor ca. 3.000 flessen), welke met speciale zorg worden behandeld. De kelder is in dezelfde stijl gerealiseerd als de proefwijnkelder.

Kortom een keldercomplex dat een bezoek waard is.