logo Karakterwijn een (h)eerlijke streekwijn!
KarakterwijnKarakterwijnKarakterwijnKarakterwijnKarakterwijn

Proeverij

Op reguliere basis worden er proeverijen verzorgd. Waarbij een onderscheid gemaakt wordt in een besloten proeverij met een beperkt aantal deelnemers(minimum twee) en een groepsproeverij met maximaal 18 deelnemers.

Basisproeverij
Dit betreft een standaardproeverij, waarbij een unieke proefervaring wordt opgedaan. Deze proeverij is uniek in zijn soort, daar geen wijnboer in Nederland een soortgelijke proeverij houdt. Waarbij er aandacht is voor meerdere jaargangen van de eigen wijnen en er wordt naast een rondleiding door de wijngaard ook een presentatie verzorgd van het groeiproces van de druif en de verwerking tot wijn. De kosten bedragen €19,50 per persoon en reservering is reeds mogelijk vanaf twee personen. Reservering is hierbij wel gewenst.

Beginnersproeverij
Deze proeverijen worden op basis van de smaakvoorkeuren van de deelnemers samengesteld en er wordt rekening gehouden met het voorhanden zijnd budget. Dit geldt voor de wijnen die geproefd gaan worden, maar ook voor de begeleidende kaas. Uiteraard een en ander in overeenstemming dienen te zijn met het door ons gewenste kwaliteitsniveau. Prijsopgave na bespreking van de individuele wensen, doch het minimum bedrag per deelnemer bedraagt €25,-.

Groepsproeverij
Bij deze proeverijen wordt uitgegaan van de groepswensen, doch afhankelijk van de gewenste kwaliteitswijnen is het mogelijk om qua prijs een differentiatie aan te brengen. Daarnaast is ook het aantal in te zetten wijnen en de duur van de proeverij medebepalend voor de prijs. Onderstaand treft u een aantal voorbeelden aan:

Themaproeverijen
Ook is het mogelijk een proeverij te verzorgen waarbij de proeverij om een bepaald thema is geformeerd. Bijvoorbeeld één specifiek land, één specifieke streek, één soort druif, vergelijking van twee streken, maar ook van één specifieke wijnboer. Een en ander zal volledig op specifieke wensen worden verzorgd.

Wijn/spijsproeverij “Het gastronomisch genot”
Naast de wijn is er bij deze proeverij aandacht voor de spijzen die in de vorm van kleine gerechtjes, indien gewenst in samenwerking met een professionele cateraar, waarbij bijpassende wijnen worden geserveerd. In deze proeverij staat de interactie van wijn en spijs centraal. Waarbij dus ook aandacht is voor de smaakeffecten die optreden door diverse toevoegingen. De proeverij bestaat uit een vijftal gangen, waarbij elke gang een volwaardige menugang is in een restaurant voorzien van een wijn die een uitdaging aangaat met het gerecht. Deze zinnenstrelende combinatie zorgt voor het ultieme genot voor de echte gastronoom. De prijs per persoon bedraagt € 59,-.

Eventuele overnachtingen kunnen in de nabije omgeving geregeld worden, zodat iedere deelnemer ook maximaal kan genieten van de proeverij (de overnachting is niet inbegrepen bij de voornoemde prijs).